marczika bonsai stúdió - bonsai, orchidea, tillandsia
Főoldal » Magazin » Cikkeink » Juniperus chinensis - han kengai boróka bonsai

Kosár összesen:

0 Ft

Még 20.000 Ft értékű termék szükséges az ingyenes kiszállításhoz!

KATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓ
SAJÁT MENÜ
Magazin
Hírlevél
E-mail:*
Név:*
Gyakori keresések

Juniperus chinensis - han kengai boróka bonsai

juniperus chinensis han kengai bonsai

 

Viszonylag ritkán látni han kengai stílusú bonsait borókákból, gyakoribb a kengai stílusban nevelt bonsai. Ez a Juniperus chinensis - Kínai boróka han kengai (félkaszkád) stílusban van tartva, melyhez a legtöbb esetben igen jól illik a kurama bonsai tál. Ez a növény az elmúlt egy - két évben fejlődött annyit, hogy az előző kurama tálat kinőtte és keresni kellett hozzá egy nagyobb kuramát. A beültetést követően a talajlemosódást keto - val előztük meg, a keto - t aztán mohával borítottunk be.

 

juniperus chinensis han kengai bonsai

 

Néhány ágat meghagytunk jin - kialakításhoz, de ezeket egyenlőre nem kérgeltük le, nem szedtük le a kérget, hogy a télen ne száradhasson ki azon keresztül a növény lelassult keringése mellett. Addig is van idő gondolkodni, mennyit hagyunk meg belőlük véglegesen, mennyi az, ami kedvezően alakítja majd az összképet.

 

juniperus chinensis han kengai bonsai

 

A fenti felvételek ősszel készültek, ilyenkor fokozottan figyelünk arra, hogy a növények hamarosan teleltetésre kerülnek. Mi úgy teleltetjük bonsai fáinkat, hogy a földre lerakva, szalmával takarjuk be őket és természetesen fagymentes időben ügyelünk öntözésükre. Ezzel idáig minden rendben is van, ám az örökzöld bonsai fákra komoly veszélyt jelenthet a teleltetés időszaka. Ezt a veszélyt az atkák és a különböző szívogató kártevők jelentik, akik a teleltető közegben, vagy a törzs kérge alatt megbújva enyhébb napokon előjönnek a lombokra és ott kártékonykodnak a lelassult keringésű fán. Ennek a kártékonykodásnak elejét vehetjük, ha a törzset alaposan lepucoljuk bonsai törzstisztító kefével és utána a bonsai törzsét alaposan lemossuk. Megtisztítjuk a lombkoronát is ilyenkor a szárazabb és gyengébb részektől. Így eljutunk oda, hogy nem csak a fa mutat rendezettebb képet, de a kártevők is lekerülnek a fáról és azok tojásai is. Ha még le is permetezzük ezt követően a növényeket, akkor szinte biztos, hogy a kártevők nem fogják tudni sanyargatni a teleltetésben pihenő bonsait.

 

 

marczika bonsai kerteszet erd hungary bonsai studio

 

 


Megtekintések Dátum Mellette Ellene
4117 Megtekintések Oct 20, 2015 1 Szavazat 0 Szavazat
Options       « Vissza
Értékeld a cikket Mellette: Ellene:

BONSAI TIPP:

Itt a tél és vele együtt a kültéri bonsaiosok kényszerpihenője is. Mit is, mit is, mit is tegyünk ilyenkor? Locsolni nem nagyon kell, metszeni sem, tápozni sem, alakítani se nagyon kéne, átültetni sem... De akkor mit?

Gondolkodjunk... Meg van-e mindenünk? Gyűjtögessünk tavaszra ezt-azt. Akadamát, Biogoldot, bonsai szerszámokat, stb...

Vagy: Olvassunk, böngésszünk cikkek közt és szakirodalmak sorai között. Nézzünk posztokat a bonsai blogokban és a közösségi médiában. Nem is lesz olyan rossz ez a tél! ;)

webáruház készítés: get!SHOP