marczika bonsai stúdió - bonsai, orchidea, tillandsia
Főoldal » Magazin » Cikkeink » Juniperus chinensis - han kengai boróka bonsai

Kosár összesen:

0 Ft

Még 20.000 Ft értékű termék szükséges az ingyenes kiszállításhoz!

KATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓ
SAJÁT MENÜ
Magazin
Hírlevél
E-mail:*
Név:*
Gyakori keresések

Juniperus chinensis - han kengai boróka bonsai

juniperus chinensis han kengai bonsai

 

Viszonylag ritkán látni han kengai stílusú bonsait borókákból, gyakoribb a kengai stílusban nevelt bonsai. Ez a Juniperus chinensis - Kínai boróka han kengai (félkaszkád) stílusban van tartva, melyhez a legtöbb esetben igen jól illik a kurama bonsai tál. Ez a növény az elmúlt egy - két évben fejlődött annyit, hogy az előző kurama tálat kinőtte és keresni kellett hozzá egy nagyobb kuramát. A beültetést követően a talajlemosódást keto - val előztük meg, a keto - t aztán mohával borítottunk be.

 

juniperus chinensis han kengai bonsai

 

Néhány ágat meghagytunk jin - kialakításhoz, de ezeket egyenlőre nem kérgeltük le, nem szedtük le a kérget, hogy a télen ne száradhasson ki azon keresztül a növény lelassult keringése mellett. Addig is van idő gondolkodni, mennyit hagyunk meg belőlük véglegesen, mennyi az, ami kedvezően alakítja majd az összképet.

 

juniperus chinensis han kengai bonsai

 

A fenti felvételek ősszel készültek, ilyenkor fokozottan figyelünk arra, hogy a növények hamarosan teleltetésre kerülnek. Mi úgy teleltetjük bonsai fáinkat, hogy a földre lerakva, szalmával takarjuk be őket és természetesen fagymentes időben ügyelünk öntözésükre. Ezzel idáig minden rendben is van, ám az örökzöld bonsai fákra komoly veszélyt jelenthet a teleltetés időszaka. Ezt a veszélyt az atkák és a különböző szívogató kártevők jelentik, akik a teleltető közegben, vagy a törzs kérge alatt megbújva enyhébb napokon előjönnek a lombokra és ott kártékonykodnak a lelassult keringésű fán. Ennek a kártékonykodásnak elejét vehetjük, ha a törzset alaposan lepucoljuk bonsai törzstisztító kefével és utána a bonsai törzsét alaposan lemossuk. Megtisztítjuk a lombkoronát is ilyenkor a szárazabb és gyengébb részektől. Így eljutunk oda, hogy nem csak a fa mutat rendezettebb képet, de a kártevők is lekerülnek a fáról és azok tojásai is. Ha még le is permetezzük ezt követően a növényeket, akkor szinte biztos, hogy a kártevők nem fogják tudni sanyargatni a teleltetésben pihenő bonsait.

 

 

marczika bonsai kerteszet erd hungary bonsai studio

 

 


Megtekintések Dátum Mellette Ellene
10925 Megtekintések Oct 20, 2015 1 Szavazat 0 Szavazat
Options       « Vissza
Értékeld a cikket Mellette: Ellene:

BONSAI TIPP:

 Az erős napsütés a nyár velejárója de mi bonsai kedvelők ilyenkor mindig kell arra gondoljunk, hogy miközben süt Nap ne legyen vizes a lomblevelű bonsaiok levele - nehogy megégjen. Öntözzünk úgy, hogy csak a talaj legyen nedves, a lombozatot ne érje víz lehetőleg.
webáruház készítés: get!SHOP