marczika bonsai stúdió - bonsai, orchidea, tillandsia
Főoldal » Magazin » Cikkeink » Tillandsia ionantha

Kosár összesen:

0 Ft

Még 20.000 Ft értékű termék szükséges az ingyenes kiszállításhoz!

KATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓ
SAJÁT MENÜ
Magazin
Hírlevél
E-mail:*
Név:*
Gyakori keresések

Tillandsia ionantha

tillandsia kinalat a marczika tillansia kerteszet novenyhazabol

 

A tillandsiák egyik legkedveltebb és egyben az egyik legkeresettebb fajtája, a Tillandsia ionantha [ejtsd: Tillandzia jonanta]. A Tillandsia ionanthát általában egyszerűen csak ionantha - ként emlegeti rajongótábora. Népszerűségének számtalan oka van, ezekből sorolunk fel párat: Tartását tekintve semmilyen extrém körülmény megteremtését nem igényli, kifejezetten könnyen tartható. Méreténél fogva könnyen kezelhető. Virágzata látványos. Levelei gyönyörűen pirosodnak. Könnyen hoz új sarjakat.

 

Nem lehet beérni egy sarjjal!

Ionanthából egyetlen sarjat pátyolgatni ugyan nem rossz, de majd minden tillandsia kedvelő szerez be újabb és újabb ionantha változatokat, telepeket. Rengeteg variációja ismert, melyeket egyformán könnyű kivirágoztatni és egyformán könnyen lehet tartani, nevelni. Akármilyen decens tillandsia gyűjteménnyel találkozik az ember, egyikből sem hiányoznak a ionanthák.

tillandsia kinalat a marczika tillansia kerteszet novenyhazabol

 

 

 

Tudtad?

A Tillandsia ionantha elterjedési területe Mexikótól egészen Nicaraguáig tart, ahol 450- 1700m-es magasságig fordul elő. Levelei sűrűn állók, puhák, zöldes- szürkés színűek, pikkelyszőrösek. Virágzáskor rendkívül dekoratív látványt nyújt: a virágzati fellevelek és gyakran az egész levélzet élénkvörös, illetve bíbor színűre színesedik. Maguk a virágok virágszár nélküliek, lila színűek. Könnyen szaporodó (sarjakat nevel), gyorsan növekedő faj. Idővel a megnevelt sarjak telepet alkotnak, melyben a növények gyakran szinte szabályos gömb alakba rendeződnek. Fénykedvelő faj.

A szobai körülményeket is jól viselő növény talán azért is kedvelt, mert pici kreativitással számtalan módon dekorálhatjuk vele otthonunkat. Van aki egy egyszerű fakéregre rögzítve helyezi el, van aki faágra rögzítve akasztja fel, van aki epifita fákat díszít vele, vagy éppen csipkefüggönyre aggatja őket. Mindegyik megoldás jó, mindegyik megoldás helyes bármelyik ionantha változatnál.

 

tillandsia ionantha dekoracio fakeregre szobadisznek

 

 

A tillandsiák legtöbbje - így a ionanthák is idővel (évek alatt) telepeket alkotnak. Minél idősebb egy telep, annál nagyobb, annál szebb és annál értékesebb. Ha nincs türelmünk kivárni, hogy tillandsia sarjunk telepet alkosson, két választásunk még azért lehetséges. Vagy magunk hozunk létre "mesterséges telepeket" több sarj összeültetésével, vagy eleve nagyobb növényt veszünk, pl. induló telepet, vagy teljesen gömb alakú telepet.

tillandsia bonsai epifita fa praktika design ionantha tillandsia trend

 

 

 

tillandsia bonsai epifita fa praktika design ionantha tillandsia trend


Megtekintések Dátum Mellette Ellene
22190 Megtekintések Dec 5, 2014 8 Szavazat 0 Szavazat
Options       « Vissza
Értékeld a cikket Mellette: Ellene:

BONSAI TIPP:

 Ebben az időszakban ugyan változékony még az idő de már láthatóan megnövekedett a kültéri bonsaiok vízigénye. Az öntözésre lassan a nyári viszonylatban kell majd gondolni és ez azt is jelenti, hogy tápozhatjuk is őket már bőséggel.
webáruház készítés: get!SHOP