marczika bonsai stúdió - bonsai, orchidea, tillandsia
Főoldal » Magazin » Cikkeink » Bonsai kertészet Érden

Kosár összesen:

0 Ft

Még 20.000 Ft értékű termék szükséges az ingyenes kiszállításhoz!

KATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓ
SAJÁT MENÜ
Magazin
Hírlevél
E-mail:*
Név:*
Gyakori keresések

Bonsai kertészet Érden

bonsai szoba bonsai es kulteri bonsaj alapanyag es kesz noveny vasarlas rendeles erd marczika bonsai studio hungary bonsai webshop webaruhaz

 

 

Bonsai és stúdium.


"A bonsai és a benne rejlő rejtett, vagy éppen jól látható szépség harmóniája megúnhatatlan. Nyugodt, békés és felemelő hangulatot teremt maga körül, mindig az adott évszaknak megfelelő küllemmel. Hangulatot teremt, szemet gyönyörködtet és érzelmeket ébreszt. Kényezteti az érzékeket, miközben az idős fa tekintélyét hordozza magán. A tekintet nyugvópontot keres és talál, vagy éppen mesterien komponált diszharmóniákban leli kedvét. Bonsait birtokolni, bonsait szemlélni különleges élvezet. Bonsait alakítani, gondozni, igazítani szenvedély. Többnyire a bonsai birtoklási és alakítási, ill. gondozási vágy kézenfogva járnak. A bonsai tartó - valamilyen mértékig bonsai kertésszé is válik. Felfedezi a bonsai fákkal való foglalatoskodásban rejlő kikapcsolódást és kiegyensúlyozottságot. Közelebbről megismerheti a növényekben rejlő szépséget és annak a bonsaiban való visszatükröződését. Észrevétlenül a folymatos és ösztönös tanulás útjára lép. Stúdiumokban alkot és abban fedezi fel saját keze alkotását."
marczika bonsai studio

 

 


bonsai eloanyagok prebonsaiok es konteneres bonsai fa a marczika kerteszetbol


Egy bonsai kertészet nem csak szigorú kertészeti értelemben vett bonsai termesztési helyszín lehet. Ebből indultunk ki a kert kialakításakor. Kertészetünkben az örökzöld és lombhullató bonsaiok fény és vízigény szerint tagolva kerültek elhelyezésre. A kertészetben végig sétálva, először az erős napot jól bíró bonsaiok kerülnek látótérbe, majd a niwakik és bonsai előanyagok. A kert másik felében az exclusive bonsaiok és exclusive prebonsaiok láthatóak. A kert tárlat szerűen járható végig. A kihelyezett bonsaiok oly módon vannak forgatva, hogy a kertészetben szemlélődő a fa , a bonsai fa fő nézőpontjával kerüljön elsőként "kapcsolatba". A bonsai fák közt megbbújó kusamonók és shitakusák üde színfoltként hatnak, sajátos módon hangsúlyozva a kert bonsai fáit.

 

bonsai kerteszet erden studio munka a marczika bonsai studioban

marczika bonsai studio kerteszetenek cime             

 

A Marczika Bonsai Stúdióban és bonsai kertészetében a bonsaiok mindennapi gondozása mellett sokrétű tevékenység folyik. A szezonális bonsai ápolási és gondozási tevékenységek mellett a szaporítványok, yamadorik gondozása, alakítása, tovább nevelése is feladat. A bonsai kiállításokon és rendezvényeken való gyakori részvétel plusz feladatokat ad. A bonsaiok kiállításra való felkészítése finom időigényes munka. Mindezek mellett, a Bonsai Stúdió növényállományát (bonsaiok, prebonsaiok, niwakik, alakfák, kusamonok és shitakusák, kokedamák) kondícionáljuk és fejlesztjük folyamatosan. Stúdiónk kertészete online webáruházat is üzemeltet. Kertészetünk bonsai állományának jelentős része elérhető webshop - unkban is. Természetesen a bonsai növények kínálata nem minden. Elérhetőek kínálatunkból a bonsai alakításához, gondozásához és kiállításon való szerepeltetéséhez szüksé- ges eszközök, a bonsai szerszámoktól indulva a bonsai asztalokon keresztül egészen a suisekikig.


                            kusamono keramia tal edeny marczika bonsai studio webaruhaz

 

 

 


 

bonsai magazin marczika bonsai studio erd hungary


Bonsai tartással, bonsai neveléssel, bonsai alakítással és bonsai kertészeti technikákkal, praktikákkal kapcsolatos információkhoz valahogyan hozzá kell jutni. Nem csak a bonsai neveléshez, de a bonsai szintentartásához, sőt a bonsai qualitásának emeléséhez, fejlődéséhez is szükségesek mindig újabb és újabb információk.

marczika bonsai stuio magazin hungary bonsai video erd  bonsai magazin bonsai cikkek bonsai article bonsai tudastar

A bonsai információ szerzésnek két fő módja lehetséges; elméleti és gyakorlati. Elméleti útnak számít a bonsai videók megtekintése, a bonsai cikkek publikációk olvasása, a bonsai képek nézegetése, stb... Gyakorlati út, a bonsai (akár autodidakta) valós alakítása, vagy gondozása (saját tapasztalat szerzés), a bonsai workshop - okon való részvétel, a bonsai demókon (bonsai alakítási bemutatókon) való részvétel, stb... Ezen a helyen Bonsai Stúdiónk az elméleti információ szerzéshez ad támogatást, weblapunk "MAGAZIN" oldalával. Bonsai Stúdiónk Magazin oldalán nem csak a bonsai világával kapcsolatos híreket és eseményeket osztjuk meg olvasóinkkal, de egyebek mellett itt jelenítjük meg bonsai videóinkat és cikkeinket is. Bonsai cikkeinkben saját eredményekről számolunk be, saját tapasztalatokat írunk le. Ezt azért tartjuk fontosnak, mert az időjárási viszonyok és az egyes évszakok lokális sajátosságai meghatározóak lehetnek a talajválasztásnál, a tápozásnál, az öntözésnél, az árnyékolásnál. Célunk, hogy magyar nyelven is lehessen találni minél több hasznos cikket és információt bonsairól.

 

marczika bonsai studio bonsai alakitasi bemutato erd hungary

Stúdiónkban a gyakorlati tapasztalat szerzés folytonos, folyamatos. A bonsaiok alakítása és újra alakítása minden alkalommal egy új tapasztalat. Nem csak az alakítás maga jelent tapasztalatot, de az alakított bonsai utóélete is. Az idő múlásával nyomon követhető, miként reagál a bonsai az egyes alakításokra. A bonsai alakításokból szerzett tapasztalat folyamatos jelenként élhető meg és szinte minden esetben stúdió munkát teremt.

 

 

bonsai kerteszet erden studio munka a marczika bonsai studioban


 

bonsai ollo eszkoz bonsaj szerszam bonsai alakitas

A Marczika Bonsai Stúdióban                        


Tudatos és intuitív cselekvések cselekvés sorozatok. Alkotás, kreativitás, bonsai alakítás. Bonsai alakítás, bonsai fotózás, bonsai gondozás. Felkészülés bonsai kiállításra. Felkészülés bonsai előadásra.     

                 


bonsai kerteszet erden studio munka a marczika bonsai studioban


Egy bonsai stúdióban állandóan történik valami. Legyen szó akár a bonsaiok rutin metszéséről, a bonsai fák drótozásáról, vagy éppen a bonsai drótok leszedéséről, a bonsaiok alakításáról, átültetéséről, az egyes munkafolyamatok dokumentálásáról, publikálásáról, a bonsaiok tápozásáról, de akár a mindennapos bonsai öntözésről, központban, ha tetszik fókuszban maga a bonsai fogalom áll és minden ehhez igazodva szerveződik illetve jön létre.

A mindennapi teendők mellett folyamatosan jelentkezik a fejlődés igénye. Ezért nem csak bonsai kiállításokra készülünk, de mi magunk is bonsai kiállításokat szervezünk, rendezünk. Egy-egy bonsai kiállítás nem csak kitűnő alakalom arra, hogy bemutassuk bonsai kompozícióinkat, de lehetőség arra, hogy bonsai alakítási bemutatókat és workshopokat tartsunk a látogatóknak. Lehetőség és alkalom egyben arra is, hogy nemzetközileg elismert előadókat, bonsai mestereket hívjunk meg kiállítónak és bonsai tudást közvetítőnek.

 

"A mindennapokban Bonsai Stúdiónk egy nyitott stúdió, nyitott műhely. Szeretettel fogadunk minden látogatót, akit érdekel a bonsai és a hozzá tartozó, hozzá szükséges ismeretek elsajátítása."Bonsai Stúdiónk minden érdeklődő előtt nyitva áll. Nem csak nagy számban látható bonsai fáinkat lehet megtekinteni, de lehetőség van bonsaiok és bonsai eszközök, bonsai kiegészítők, bonsai ültető közegek vásárlására is. Lehetőséget tudunk biztosítani a bonsai fák szakszerű átültetésére, metszésére és szaktanácsokkal is készséggel állunk rendelkezésre.

 

 

 

japan juhar bonsai acer palmatum trident mapple bonsai a marczka bonsai kerteszet gyujtemenyebol

Acer palmatum 'Benichidori' bonsai. - Eredet: Japán, Újraalakította: Papp Sándor bonsai informaciok bonsai information for the marczika bonsai studio bonsai trees

 

 

 

andras marczika andras bonsai trader and collector the marczika bonsai studio garden owner

A képen Marczika András okleveles kertészmérnök, bonsai gyűjtő és kereskedő. A magyarországi bonsai kultúra kezdeteitől foglalkozik a bonsai kultúra ágaival. A hazai bonsai kereskedelem úttörője, részt vett a Magyar Bonsai Szövetség alapításában, hazai és nemzetközi bonsai kiállítások, rendezvények rendszeres résztvevője kiállítóként és kereskedőként egyaránt. Létrehozta a Marczika Bonsai Stúdiót, mely nem csak segítséget igyekszik nyújtani a tanulni vágyóknak, de elérhetővé is teszi számukra a bonsai művészetének gyakorlásához szükséges eszközöket, szerszámokat, egyebeket. A Bonsai Blogger Day (elméleti és gyakorlati tudást átadni igyekvő bonsai rendezvény sorozat) elindítása mellett, a Bonsai és Suiseki Mustra néven ismert (Magyarországon rendezett nemzetközi bonsai és suiseki kiállítás sorozat) is Marczika András nevéhez fűződik. Bonsai kertészetében több felé tagolható gyűjteményes anyag található, mely a yamadori (bonsai előanyag) és az un. high end vagy prémium bonsai által közrefogott palettát teljesen lefedi. Marczika András módszeres bonsai gyűjtőként nem csak az egyes méretkategóriák szerint (shohin, kifu, chuhin, dai...), de a fajta választék gazdagsága érdekében is folyamatosan bővíti bonsai állományát. Az általa gyűjtött bonsaiok között nem csak hazai fajok / fajták találhatóak, de a japán bonsai klasszikus alapanyagaiból nevelt tradícionális értékekkel bíró bonsai fák egyaránt.

juniperus chinensis grey owl japanese bonsai from the marczika bonsai studio bonsai garden

Juniperus 'Grey Owl' bonsai. - Eredet: Japán, Újraalakította: Papp Sándor bonsai informaciok bonsai information for the marczika bonsai studio bonsai trees

 

 

 

 

taxus cuspidata bonsai japanese literati from the marczika bonsai studio garden

Taxus cuspidata bonsai. - Eredet: Japán, Újraalakította: Papp Sándor, Bonsai tál: Brian Albright bonsai informaciok bonsai information for the marczika bonsai studio bonsai trees

 

 

 

 

sandor papp sandor bonsai artist with the marczika bonsai studio taxus cuspidata bonsai after wiring

 

A felvételen Papp Sándor, aki a Marczika Bonsai Stúdió bonsai gyűjteményét gondozza és alakítja. Rendszeres szereplője hazai és nemzetközi bonsai kiállításoknak és bonsai rendezvényeknek. A felvételen az általa alakított literati, másnéven bunjin stílusú Taxus cuspidata bonsai fával. A Marczika Bonsai Stúdió a Papp Sándor által alakított és gondozott bonsaiokkal jelenik meg a bonsai közélet rendezvényein.

 

 

acer buergerianum bonsai kaede haromeru juhar

Acer buergeriaum bonsai. - Eredet: Japán, Bonsai tál: Tokonoma bonsai informaciok bonsai information for the marczika bonsai studio bonsai trees

 

 

TUDTAD?

A Marczika Bonsai Stúdió üzemeltetője a Marczika Kertészeti és Kereskedelmi Kft. A Marczika Kft. a bonsaiok mellett foglalkozik orchideákkal és tillandsiákkal is és mind emellett, kertészeti technológiákkal, növényháztelepítéssel, föld forgalmazással. Bővebb infó ITT.

 

 

bonsai 

 

 Megtekintések Dátum Mellette Ellene
28838 Megtekintések Jul 27, 2014 100 Szavazat 5 Szavazat
Options       « Vissza
Értékeld a cikket Mellette: Ellene:

BONSAI TIPP:

 Ebben az időszakban ugyan változékony még az idő de már láthatóan megnövekedett a kültéri bonsaiok vízigénye. Az öntözésre már a nyári viszonylatban kell gondolni és ez azt is jelenti, hogy tápozhatjuk is őket már bőséggel.
webáruház készítés: get!SHOP