marczika bonsai stúdió - bonsai, orchidea, tillandsia
Főoldal » Magazin » Cikkeink » Bonsai kint és bonsai bent

Kosár összesen:

0 Ft

Még 20.000 Ft értékű termék szükséges az ingyenes kiszállításhoz!

KATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓ
SAJÁT MENÜ
Magazin
Hírlevél
E-mail:*
Név:*
Gyakori keresések

Bonsai kint és bonsai bent

Tavaszi bonsai megújulás?

A tavasszal megindult növények, pattanó rügyek, nyíló virágok, élénkülő moha párnák, hajtó kusamonók és színükben megújuló örökzöldek arra sarkallják a bonsai kertészt, hogy újra egyre többet legyen a kertben. Valljuk be, hiányzott is már ez az időszak. Érezhetően melegednek a nappalok, egyre később sötétedik és mindennek melegebb színe van mint két hónappal ezelőtt. A borókák nehéz szaga végre vissza tért, a Pinus bonsaiok illatával keveredve kellemessé teszik a bonsai kert "mikro környezetét". A különböző lombhullató bonsaiok, különféle színekben hozzák levélkezdeményeiket és hajtásaikat. Meg is kezdtük rendre a bonsai fák kiteleltetését mi is.

bonsaiok tavaszi atultetese es kiteleltetese bonsai tavasz bonsaj budapest varoshoz kozel

A bonsai eddig bent volt a teleltetőben. A bonsai most már kikerült a teleltetőből. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a növényeket / bonsaiokat gyakrabban kell öntözni. A bonsaiok öntözése némileg eltér évszakonként. Nem kell bonyolult dologra gondolnunk, csupán arra, hogy ilyenkor még elegendő ritkábban öntözni, hiszen az egyes bonsaiok vízigénye ezekben a hetekben fog csak megnőni.

Ami most a legtöbb teendőt fogja ránk róni, az a bonsaiok átültetése, a bonsai gyökerek kibontása, bonsai gyökerek metszése, a bonsai talajkeverékek elkészítése, a bonsai tálak és bonsai talajfelszínek letisztítása. A frissen átültetett bonsaiok látványa szép. Jólesik a szemnek, mint ahogy az is szerethető látvány, amikor már a bonsai fák lombkoronája is rendbe van téve.

bonsai fak bonsai atultetesre varva a marczika bonsai kerteszetben

A tavaszi bonsai munkálatok fontossága nem csak abban merül ki, hogy érdemes megcselekedni ezeket a feladatokat, mert különben nem lesz szép a bonsai. Sokal inkább azon van a hangsúly, hogy az egyes bonsai alakítási, fenntartási műveletek, feladatok időszerű elvégzése az, ami nem csak a növény jó kondícióját szolgálja, de garantálja, hogy hamarabb érhetünk el a bonsainak nevelt növénnyel jobb eredményeket.

Mik ezek a tavaszi teendők? A válasz egyszerű. A bonsai metszése, a bonsai gyökérmetszése, a bonsai átültetése, a bonsai tápozása... apropó! Bonsai tápozás!

A bonsaioknak a tavaszi induláshoz és az esetleges virágzáshoz rengeteg energiára van szükségük. Ilyenkor nagy dózisban adunk lehetőleg természetes alapú trágyákat, de szükség esetén az osmocote is megteszi. Ugyan nem szabad spórolni a tavaszi bonsai tápozással, de körültekintően érdemes eljárni, hiszen a túltápozás kerülendő. Mi legfőképpen két féle tápanyagot alkalmazunk a bonsaiok tápozásához, a bonsaiok tápanyag ellátásához. Az egyik a Biogold, a másik pedig az Abrakas, vagy más néven Aburakazu. Ezeket a tápanyagokat úgy használjuk, hogy a talajfelszínen helyezzük el picit besüllyesztve, vagy tápanyagtartó kosarak segítségével a felszínen tartva rögzítjük. Ezekből a tápanyagokból az öntözések alkalmával mindíg oldódik le annyi, hogy a növény folymatos és kielégítő tápanyag utánpótlásban részesülhet.

TIPP: A Frissen átültetett bonsaioknak kicsit kevesebb bonsai tápanyagot adjunk, a virágozni készülő bonsaioknak viszont picit többet!


Megtekintések Dátum Mellette Ellene
11031 Megtekintések Apr 12, 2013 2 Szavazat 1 Szavazat
Options       « Vissza
Értékeld a cikket Mellette: Ellene:

BONSAI TIPP:

 Ebben az időszakban ugyan változékony még az idő de már láthatóan megnövekedett a kültéri bonsaiok vízigénye. Az öntözésre már a nyári viszonylatban kell gondolni és ez azt is jelenti, hogy tápozhatjuk is őket már bőséggel.
webáruház készítés: get!SHOP