marczika bonsai stúdió - bonsai, orchidea, tillandsia
Főoldal » Magazin » Hírek, események » BONSAI KIÁLLÍTÁS ÉRDEN, A MARCZIKA BONSAI STÚDIÓ RENDEZÉSÉBEN

Kosár összesen:

0 Ft

Még 20.000 Ft értékű termék szükséges az ingyenes kiszállításhoz!

KATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓ
SAJÁT MENÜ
Magazin
Hírlevél
E-mail:*
Név:*
Gyakori keresések

BONSAI KIÁLLÍTÁS ÉRDEN, A MARCZIKA BONSAI STÚDIÓ RENDEZÉSÉBEN

BONSAI ÉS SUISEKI MUSTRA!

Bonsai és Suiseki Mustra címmel, bonsai és suiseki kiállítás nyílik Érden  a Városi Galériában ( 2030 Érd, Alsó u. 2. ).

bonsai es suiseki kiallitás az erdi varosi galeriaban a marczika bonsai studio rendezeseben

Bonsai, bonsai művészet, művészi minőségben kidolgozott bonsai fák, bonsai csodák, kisméretű és meghökkentő fák kerámia tálakban. Suiseki, a kő művészete. Mesterien tálalt kisméretű hegységek, látványkövek meghökkentő formák és felületek. A jelenség körülírhatatlan és megmagyarázhatatlan, elmondhatatlan és kifejezhetetlen. Megoszthatatlan és elképzelhetetlen, mégis oly egyszerű!

Titokzatos kertekből előkerülő fenséges és megkapó idős fákat hívott kiállításra, MUSTRÁRA a Marczika Bonsai Stúdió. De miről is van itt szó? Egyáltalán mi az, hogy bonsai stúdió és miért szervez kiállítást egy stúdió? Mire készül ez a maréknyi „bonsai fanatikus”? Első magyarországi bonsai szemle? Vagy szakmai rapport? Bonsai maraton? Első Magyar Exclusive Bonsai seregszemle? Biztos nem, vagy nem csak erről lehet szó, mert a kiállításra hívás szövege szerint, nem csak bonsai, hanem suiseki kiállítás is várható. A bonsaiok és suisekik titokzatos világa mindig is el tudta varázsolni közönségét. Hogy többet tudjunk meg erről a különös készülődésről, a Bonsai és Suiseki Mustra csapatát kérdeztük.

A Mustra csapata egy kertészetben található meg, ahol különleges bonsaiokat ápolnak, nevelnek nap mint nap. A lelkes bonsai kertészek a Marczika Bonsai Stúdióban tevékenykedve gondoltak merészet és szervezésbe kezdtek, melynek célja, hogy egy minél magasabb színvonalú és művészi módon megkomponált kiállítás keretében összehozzák a hazai és környező országokban élő bonsai kertészeket, suiseki gyűjtőket, kiállítókat. Természetesen a kiállítás nyilvános, bárki látogathatja. Az ötlet teljes egészében Marczika Andrástól ered, mondta el kérdésünkre a csapat. Marczika András volt a Marczika Bonsai Stúdió megálmodója és létrehozója, mely azért jött létre, hogy aki Magyarországon bonsaijal szeretne foglalkozni, az minél magasabb színvonalon tehesse ezt. Azért jött létre, hogy a hazai bonsai kultúra el tudjon rugaszkodni az áruházi bonsai színvonalától és hogy teret próbáljon biztosítani a fejlődni kívánóknak. Azért is jött létre, hogy a bonsait professzionális színvonalon űzők is be tudják szerezni a szükséges kellékeket és alapanyagokat. Ma már egyre többen tömörülnek a Marczika Bonsai Stúdió köré, akik igyekeznek minél magasabb színvonalon űzni ezt a különleges és gyönyörű hobbit. Mivel stúdióról beszélünk, szükséges elmondani, hogy több ember munkája működteti ezen törekvéseket. A Stúdió tagjai most összefogtak és egy kiállítás keretében szeretnék bemutatni barátaikkal, hogyan látják ők, milyen is a művészi színvonalú bonsai. Erre az alkalomra meghívták Václav Novákot a Cseh Bonsai Szövetség elnökét aki az Európai Bonsai Szövetség alelnöke is egyben, illetve Adriano Boninit Olaszországból. A két mestert nem csak kiállítani hívták, de bonsai alakítási bemutató prezentálására is felkérték őket. A bonsai kiállításra és a köré szervezett programokra mindenkit vár szeretettel a Marczika Bonsai Stúdió.


Megtekintések Dátum Mellette Ellene
9935 Megtekintések Oct 4, 2012 4 Szavazat 1 Szavazat
Options       « Vissza
Értékeld a cikket Mellette: Ellene:

BONSAI TIPP:

 A beltéri bonsai fáknak a téli időszakban is sok fényre van szüksége. Helyezzük az ablakhoz a lehető legközelebb de a radiátortól azért tartsunk egy kis távolságot velük. Figyeljünk az öntözésükre ilyenkor is. Fontos, hogy ne locsoljuk túl őket de ne is hagyjuk kiszáradni őket. Tápanyagot csak nagyon keveset adjunk, hogy tudjon pihenni a növény tavaszig.
webáruház készítés: get!SHOP