marczika bonsai stúdió - bonsai, orchidea, tillandsia
Főoldal » Magazin » Hírek, események » BONSAI KIÁLLÍTÁS ÉRDEN, A MARCZIKA BONSAI STÚDIÓ RENDEZÉSÉBEN

Kosár összesen:

0 Ft

Még 20.000 Ft értékű termék szükséges az ingyenes kiszállításhoz!

KATEGÓRIÁK
INFORMÁCIÓ
SAJÁT MENÜ
Magazin
Hírlevél
E-mail:*
Név:*
Gyakori keresések

BONSAI KIÁLLÍTÁS ÉRDEN, A MARCZIKA BONSAI STÚDIÓ RENDEZÉSÉBEN

BONSAI ÉS SUISEKI MUSTRA!

Bonsai és Suiseki Mustra címmel, bonsai és suiseki kiállítás nyílik Érden  a Városi Galériában ( 2030 Érd, Alsó u. 2. ).

bonsai es suiseki kiallitás az erdi varosi galeriaban a marczika bonsai studio rendezeseben

Bonsai, bonsai művészet, művészi minőségben kidolgozott bonsai fák, bonsai csodák, kisméretű és meghökkentő fák kerámia tálakban. Suiseki, a kő művészete. Mesterien tálalt kisméretű hegységek, látványkövek meghökkentő formák és felületek. A jelenség körülírhatatlan és megmagyarázhatatlan, elmondhatatlan és kifejezhetetlen. Megoszthatatlan és elképzelhetetlen, mégis oly egyszerű!

Titokzatos kertekből előkerülő fenséges és megkapó idős fákat hívott kiállításra, MUSTRÁRA a Marczika Bonsai Stúdió. De miről is van itt szó? Egyáltalán mi az, hogy bonsai stúdió és miért szervez kiállítást egy stúdió? Mire készül ez a maréknyi „bonsai fanatikus”? Első magyarországi bonsai szemle? Vagy szakmai rapport? Bonsai maraton? Első Magyar Exclusive Bonsai seregszemle? Biztos nem, vagy nem csak erről lehet szó, mert a kiállításra hívás szövege szerint, nem csak bonsai, hanem suiseki kiállítás is várható. A bonsaiok és suisekik titokzatos világa mindig is el tudta varázsolni közönségét. Hogy többet tudjunk meg erről a különös készülődésről, a Bonsai és Suiseki Mustra csapatát kérdeztük.

A Mustra csapata egy kertészetben található meg, ahol különleges bonsaiokat ápolnak, nevelnek nap mint nap. A lelkes bonsai kertészek a Marczika Bonsai Stúdióban tevékenykedve gondoltak merészet és szervezésbe kezdtek, melynek célja, hogy egy minél magasabb színvonalú és művészi módon megkomponált kiállítás keretében összehozzák a hazai és környező országokban élő bonsai kertészeket, suiseki gyűjtőket, kiállítókat. Természetesen a kiállítás nyilvános, bárki látogathatja. Az ötlet teljes egészében Marczika Andrástól ered, mondta el kérdésünkre a csapat. Marczika András volt a Marczika Bonsai Stúdió megálmodója és létrehozója, mely azért jött létre, hogy aki Magyarországon bonsaijal szeretne foglalkozni, az minél magasabb színvonalon tehesse ezt. Azért jött létre, hogy a hazai bonsai kultúra el tudjon rugaszkodni az áruházi bonsai színvonalától és hogy teret próbáljon biztosítani a fejlődni kívánóknak. Azért is jött létre, hogy a bonsait professzionális színvonalon űzők is be tudják szerezni a szükséges kellékeket és alapanyagokat. Ma már egyre többen tömörülnek a Marczika Bonsai Stúdió köré, akik igyekeznek minél magasabb színvonalon űzni ezt a különleges és gyönyörű hobbit. Mivel stúdióról beszélünk, szükséges elmondani, hogy több ember munkája működteti ezen törekvéseket. A Stúdió tagjai most összefogtak és egy kiállítás keretében szeretnék bemutatni barátaikkal, hogyan látják ők, milyen is a művészi színvonalú bonsai. Erre az alkalomra meghívták Václav Novákot a Cseh Bonsai Szövetség elnökét aki az Európai Bonsai Szövetség alelnöke is egyben, illetve Adriano Boninit Olaszországból. A két mestert nem csak kiállítani hívták, de bonsai alakítási bemutató prezentálására is felkérték őket. A bonsai kiállításra és a köré szervezett programokra mindenkit vár szeretettel a Marczika Bonsai Stúdió.


Megtekintések Dátum Mellette Ellene
11273 Megtekintések Oct 4, 2012 4 Szavazat 1 Szavazat
Options       « Vissza
Értékeld a cikket Mellette: Ellene:

BONSAI TIPP:

 Az erős napsütés a nyár velejárója de mi bonsai kedvelők ilyenkor mindig kell arra gondoljunk, hogy miközben süt Nap ne legyen vizes a lomblevelű bonsaiok levele - nehogy megégjen. Öntözzünk úgy, hogy csak a talaj legyen nedves, a lombozatot ne érje víz lehetőleg.
webáruház készítés: get!SHOP